Steissillä on yksi soittotila. Steissille on suunnitteilla kaksi uutta soittotilaa. Steissin bänditilaan kuuluu tällä hetkelle rumpusetti, kaksi kitaravahvistinta, yksi bassovahvistin, laululaitteet, pari kappaletta mikrofoneja, neljä kitaraa ja kaksi bassoa. Bänditilan vieressä on pieni varasto jossa on erilaisia varavälineitä kuten piuhoja.

Jotta voi päästä Steissille soittamaan täytyy täyttää hakemus johon tulee mm. bändin nimi, bändin jäsenet, soitettava musiikkigenre, bändin vastuuhenkilö, jokaisen bändiläisen yhteystiedot. Steissin bänditila on avoinna tiistaista perjantaihin ja joka päivä on kaksi soittovuoroa jotka ovat klo 16-18 ja 18-20. Tällä hetkellä Steissin bänditilassa ei ole yhtään vapaita aikoja, koska tämä on todella suosittu paikka bändeille. Steissin bänditila on hyvä ratkaisu aloitteville bändeille joilla ei ole vielä treenikämppää. Steissin kautta voi päästä erilaisille keikoille ja musiikkikilpailuihin soittamaan. Steissi järjestää aika usein keikkoja joihin voidaan pyytää bändejä soittamaan ja se on hyvä tilaisuus bändeille jotka haluaisivat päästä kokemaan millaista on keikkaelämä. Steissin kautta voi päästä myös esim. Sounds- musiikkikilpailuun jossa etsitään nuoria lahjakkuuksia ja kilpailussa on ollu usein jokin palkinto. Steissi ja sen bänditila ovat päihteettömiä eli Steissin alueella ei saa tupakoida tai esiintyä päihtyneenä.

Jos bändeille (alle18v.) tulee kesken treenien halu pitää tauko niin he voivat käydä Steissin puolella pelaamassa biljardia tai tehdä joitain muuta aktiviteettia tai vaikka käydä Steissin kahvilassa Metkassa.

Oma mielipiteeni Steissin bänditoiminnasta on se, että se on todella mahtava asia, koska Salossa ei ole kovinkaan montaa paikkaa missä bändit pääsisivät soittamaan ilmaiseksi laadukkailla vehkeillä. Itse bändin jäsenenä voin sanoa että Steissin bänditila on ollut todella hyvä paikka. Jos kuuluu bändiin niin todella usein tulee ilmoituksia erilaisista kitaraklinikoista ja muista Steissin musiikkitapahtumista. Kitaraklinikoilla ja muissa tapahtumissa ei kumminkaan vaan käydä asioita kitaroista vaan niissä bändit esimerkiksi pääsevät miksaamaan muita bändejä eli toisin sanoen leikkimään valojen ja äänien kanssa. Steissillekin voi tulla joitakin kuuluisia henkilöitä tulla kertomaan musiikistaan ja omista bändeistään. Viimeisimpänä on ollut Douglas Blair joka on W.A.S.P. -yhtyeen kitaristi. Hän oli Steissillä kertomassa omasta bändistään ja kitaroistaan ja siitä mitä musiikki merkitsee hänelle.

 

Writen by: Miikka Mellin